06 Ogos 2009

Panglima Chinta.

Sedang gua sedang asyik main fesbuk membanting tulang, satu pesanan ringkas terhempas atas meja. gua jadi nyilu. time2 puncak nak pegi makan ni, gua agak keberatan nak baca pesanan ringkas.

Tapi tak pe, ni kira amal jariah gua yang last.

(1)New Messages
Open

"Senyum pulak ustazah ni!! Macam mana wei...nak balas ke tak nih senyuman dia??", bunyi pesanan ringkas itu.

Selebriti Kuala Lipis ini mahu meminta konsultansi cinta dari gua. Kalau ikut resume cinta gua, pencapaian paling premium main tekel2 awek ni agak kurang menyerlah. Gua tak reti petik hadis atau ayat2 suci utk tujuan itu. Jadi, gua reply pesanan ringkas tersebut mengikut ruang lingkup kepandaian sebagai panglima cinta Asia.

Selebriti Kuala Lipis tersenyum riang akan cadangan gua. Tapi gua cukup yakin dia tidak execute idea gua. Blogger memang cam tu. Tulisan gegar2, kat luar runcit2 je.

8 ulasan:

sEmut berkata...

nak balas senyum pun kena sms? :)

beemer berkata...

pipi ker aok? hehe!

gunx berkata...

semut, ntah la bdk2 zaman skang...
Beemer, eh! Bukan dia wei...

Amir Ariff berkata...

ustazah tu lu pnya bini ke apa?

gunx berkata...

amir, hishh..di luar konteks lu ni...

me and only me berkata...

pp ler tu..kan kan??

gunx berkata...

bukan, bukan. hehe

sha83@kaizer berkata...

hehee...
lawak lak ...