17 Jun 2005

No Woman , No Cry



kene ngan aku hari ni ... baru bbrp hari tengok kawan aku yg juga menjawat jawatan mat rempit kat HKL, aku pulak pagi ni kene balun ngan Satria....

*muzik latar drama swasta*
seperti biasa aku merempit agak lewat hari dek kerana mengorder roti canai (RC) 4 keping .. dah lama kami tak makan RC, so kami amek keputusan makan RC hari ini , tapi brther tu lama pulak tebar ... jenuh aaa aku mundar-mandir .. dah aa TV tak pasang ... dah dapat RC , rempit balik rmh,, makan sesama ....borak , layan , gelak, aku buat lawak , dia gelak , dia buat lawak, aku gelak .. alamak, dah 8:05 am ... lompat , turun ... drummm....start motor .. panaskan 10 sec....terus up gear 1 , 2, 3 .......zrrommmmmmmm.......!! aku amek selekoh dengan berhati ala2 Michael Doohan...sampai kat satu simpang depan Kelana Park View .. aku perasan Satria merah nak kuwo simpang ...aku cepat2 bagi signal ke kanan....dengan ASSUME amoi ni tunggu aku ...aku dengan penuh sopan santun lagi berbudi pekerti masuk simpang berbekalkan signal .....retina aku perasan dengan jelas , satria ni bergrak secara abnormal .... slowly (gear 1) dia accelarate ke arah aku ... eh ! gile ke dia nih ? tak nampak ke aku tgh masuk simpang ni .... *muzik latar cemas macam drama Gerak Khas mengejar penjahat*

DAMMMMMMMM!!! tergolek aku macam Sarid Dol kene tumbuk dengan Ramlee !!
paling aku sayu melihat tubuh gebu ex-5 aku menyembah bumi .. dengan signal masih lagi menyala menandakan tidakbersalahnya aku dalam hal ini .. bbrp orang mat rempit mendekati sambil membacking aku ...

amoi tu gabra tahap tenuk !! dia nak bayar , aku tolak .. dia suh aku hantar bengkel , aku refuse pasal aku ushar motor masih good kondisyen ... tapi kalau dia paksa , aku suh dia beli notebook utk aku ... (mana tahu dia anak Dato' mana² ke ...? hehhee) ..opss...

setelah mempastikan segalanya ok .. aku meneruskan perjalanan ke opis dengan pelbagai perasaan ..
No woman , No Cry !!

3 ulasan:

bayam berkata...

la org nak repair moto dia x nak plak.. hehe baik ati tull.. kalau aku terus suh amoi tu upgrade ke TZM

salman ® berkata...

sib baik la dia langgau gunx, kalau langgau aku...ta brani nak ckp la (talk is cheap)

sgarul berkata...

huh!
suspen aku...
mulianya ati kau gunx..
ni hasil dari membistrokan diri lah ni kot..
bagus.. bagus..

kalau aku la..
dah lama dah aku...
errr... aku pun tak tau nak buat apa. Kui!