01 Disember 2008

Pengalaman Ngeri Menjadi Orang Baik.

Kelas tamat. Pensyarah blah.
Gua yang menongkat mata dari tadi ada sikit merasa bangga dan sipi2 bongkak. Hampir 2 muka slide kat depan berjaya disalin. Dapat juga membuat senaman jari.

Suasana bilik bujang.
Busuk dengan tuala di jendela almari.
Serta sedikit cakaran2 tulisan rebel.

"weii...kelas tadi ko datang tak ?", soal rakan yang pemalas tapi cerdik.
"haa...datang la , bukan macam ko, pemalas..", tak pasal2 gua emo dengan segelintir Melayu2 layu.

"hoi! bak sini nota ko, aku nak potostat".

Hah! part ni aku suka. Biar kakak jaga kedai potostat tahu siapa tuan punya buku nota.
Bukan senang nak jadi nota master copy.

splashhh !!
kelihatan remuk buku nota gua. gua berang.

"woii!! apa salah buku aku....??", jerit gua separuh kuat.

"Tulisan macam tahi !!"

2 ulasan:

DeLinn berkata...

kekekeek

bab tulisan tu nak tergelak. Anyway gunx, bila aku dah jadi pengajar skang ni kan, baru aku tau yg tulisan students tu memangggg le sesangat memainkan peranan penting dalam kestabilan lecturer tu nak marking.

Boleh stress jadinya tau, nak pakai kanta bagai nak memahamkan tulisan student hahahaha.

gunx berkata...

ha ha...
tulisan kadang2 mencerminkan keperibadian seseorang kan ?