31 Oktober 2005

Boring

ye laa skang ni pun semua mode raya, tak leh tipu aa kan ? semua nak baju baru, semua nak songkok baru, semua nak sms wish raya, semua nak kasut baru, ni semua dah mainstream, semua org kepingin nak lakukan walaupun poket geleng kepala 18 kali tapi dek kerana kehendak (bukan keperluan) yg tidak terbatas membatasi akal, langgaq belaka.... tapi bagi mereka yang mampu, no hal .. go for it .. memang kita di kehendaki berpakaian cantik2 di pagi raya, tapi bukan syarat BARU , cantik ... so, kalau yg last year cam ok lagi .. balun je aa.. bukan orang tegur pun ... ehehe.....

one thing lagi, pasal persiapan raya, kuih raya, duit raya, mende2 ni kekadang memuakkan aku, bayangkan kita dah hidup kat 30 tahun, the same thing keep rolling, tak de somthing yg appear, satu pembaharuan yang mendidik, or at least menggerakkan kita ke satu anak tangga , tapi harapan aku mengubur begitu sahaje, tiada apa yang bleh di banggakan, same old damn cycle keep rolling ,

apa kata next year , kita buat revolusi mental ?? set kepala hotak kita utk invest dalam AMANAH SAHAM RAMADHAN , yg aku confrm kita semua KAYA DALAM SEKELIP MATA !! ini bukan janji wakil rakyat , ini bukan janji manismu,

sebelum tu, pepepun kasi ada knowledge skit sebelum nak raih LABA , macam kata AZIZI ALI, jutawan hartanah, DUIT TU secondary, tapi ILMU PRIMARY !! tanpa ilmu, duit banyak mana pun , hangus !!

attend aa kuliah ilmu, dapatkan info ttg pahala itu dan ini based pada DALIL YANG SOHIH , baru confrm amalan kita dapat LABA, tak aa penat tunggang terlabik ...

jgn jadi pak turut je, every amalan dalam ISLAM ada justifikasi dia ...

cam contoh, IKTIKAF 10 mlm terakhir, mende ni ada dalil soHih dalam hadis , rasullulah iktikaf kat masjid meninggalkan isteri2 baginda dan bersungguh2 menghappeningkan mlm , satu lagi KALAU AA TV dapat advertise KEJAR MLM LAILATUL QDR bagus gak , kasi expose dengan sunnah ni , kat kg agak terpencil lagi ....

2 ulasan:

Antonio Hicks berkata...

I was just browsing various blogs as I was doing a search on the word poster, and I just wanted to say that I really like what you've done with your blog, even though it wasn't particularly related to what I searched for. I appreciate your postings, and your blog is a good example of how a blog should be done. I've only just recently started a Posters website - feel free to visit it when you get a chance if you wish. Much success, antonio.

August berkata...

Hallo Traders,

Tahukah Anda transaksi Forex merupakan transaksi terbesar di dunia saat ini?
Tahukah Anda transaksi Forex sekarang ini dapat dilakukan dimana saja, bahkan di kamar tidur Anda sekalipun?
Tahukah Anda transaksi Forex dapat memberikan keuntungan yang luar biasa dalam waktu hitungan detik?

Tapi tahukah Anda bahwa untuk memulai transaksi forex tidak perlu modal banyak? Anda bisa mulai bertransaksi hanya dengan 1 dollar!

Maukah Anda kalau saya berikan 5 dollar gratis dan Anda bisa langsung bertransaksi forex?

Kunjungi www.Forex-Indo.com SEGERA!

Salam,

August