27 April 2005


masa tengah gabra buat presentation masa training 7 thinking tool baru² ni ... cis ! Posted by Hello

Lift Blues ...

tak de la isu besar sangat pasal lif ni .. tapi aku boring kalau mende berulang banyak kali ... then kekadang aku buat jugak ..."Execuse Me!" ....mesti "Execuse Me!" .kalau nak keluar lif di kala umat manusia ramai beserta aroma ketiak masing2 ...

cuba aa perkataan lain....
"Tumpang lalu"
"Wei....tepi aaaa, aku nak lalu ni "
"shoushh!! shoushh!! "
"ketepiiiiiiiiiiii "

tu antara cadangan aa...tapi kalau nak guna Execuse Me jugak ...tak kisah aa....saje je nak kasi kelainan ....


Kissing MOM and DAD

when was the last time you kiss your mom and dad ?
aku antara yg terlambat amalkan tabiat ni ... 2 tahun sebelum bapak aku meninggal dunia...aku kuatkan semangat amalkan cium pipi ayah aku lepas cium tangan ... same goes to my mom .. nampak pelik gak at first ...tapi dah lama rasa biasa aaa ... rasa kan keakrabannya ...

mende2 ni kita akan rasa bila orang itu dah tiada...orang yg kotorkan tangan utk besarkan kita , pelajaran-kan kita, sehingga kita dapat berdiri dengan sendiri .... sehingga kita bekerjaya....tak kan takleh balas semua ini dengan satu kucupan ??

3 ulasan:

sgarul berkata...

aku pun antara yang lambat..
tak silap aku.. aku mula cium pipi mak ayah aku mula tahun 2000...
sejak mak bapak aku nak berangkat gi umrah...
rasa "takut" betul nak "berpisah" masa tuh..
lepas tu.. sejak ari tuh.. tiap kali salam ngan mak, ngan abah.. musti cium pipi..
sayu jek rasa time tuh..

huuuuu...

bayam berkata...

alhamdulillah.... aku mmg dari dulu lagi dah amalkan perkara nie.. :)

isman berkata...

cuba lah try peluk plak! salam+cium+peluk ... harus dapat merasa limpahan kasih sayang masa tuh. especially kalu ko dh lama tk balik umah, time peluk kmpom very tight ... so ko pun tau lah yg ur mom rindu kt ko.

dulu selamba mak aku peluk+cium aku kt stesen bas dpan org ramai, satu bas tgk aku ... huu *blushing*