13 April 2005

ERROR! @ k a n t o i



kekadang kita leh nilai somebody melalui perbualan kita ngan dia....
kita kekadang beri pendapat ttg satu2 isu, kekadang rakan perbualan kita setuju ngan opinion kita , ada satu ketika dia disagree, part ni kekadang menguji kita ... how to handle this kinda of situation ...

ada satu bila kita tak setuju ngan pendapat dia.. dia leh cool lagi , dia still dengar point kita..kekadang dia sebolehnya cari persamaan utk elakkan further complication...hey! it;s just a small conversation, kekadang topik ringan jek ...lex aa..

tapi kalau jumpa ngan mangkuk yg dah terang2 dia salah, tapi sebolehnya2 dia cuba nak justify ..!! hang pa tak bengang ke ? lagi dia nak justify , lagi aku rasa kakikan dia...tapi as i said b4, lantak ko la awangggg !! aku nak habaq , apa yg hang pikiaq tuh tak betul .. hang nak tegakkan benang hang .....

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Hello... juz drop by....

I pernah terbaca, daripada segi psikologinya manusia ini memang suka dengar apa yang dia nak dengar. That's why ada sesetengah kita yg susah hendak terima pandangan org len... so kita kena terapkan konsep "berlapang dada".

Juz my personal opinion....


~exdot25~

gunx berkata...

yes , berlapang dada....correct word indeed,
theoritically , senang,,,tapi practically sebenarnya tak susah mana pun ...