07 Oktober 2004

Nak ke Tak Nak

hehhe..ini bukan iklan rokok Tak Nak ! tuh ...
tapi tajuk buku tulisan Dr HM Tuah
Pernah dengar tak ? first time aku beli buku tulisan dia...
setelah lama aku, just tengok dia kat TV3 (Motivasi Pagi)

Pendekatan dia santai dan bersahaja...
tapi cukup menekankan aspek AGAMA...respek tul !!
salah satu ciri orang yang berjaya...
bangun awal, solat subuh berjemaah katanya,
setkan minda, aku mesti buat something yang unggul hari ini.
imaginasikan impian realistik anda!!
banyak kisah benar (eh! macam tv3 plak..) dia rakamkan dalam buku tuh ...

...tapi satu yg sangat aku tertarik ialah ...
kawan dia nama Udin(bukan nama sebenar..ehh!)
dia ni sangat lembap+lengai+etc..
bayangkan darjah 6 masih tak leh membaca...sampai majoriti guru
tak menaruhkan harapan kat dia (aku rasa korang mesti tahu ending dia kan ?)
ye la macam filem Melayu...dah tahu ending citer walaupun CD 1 satu tak habis lagi...
Ramai jadi nostradamus(btul ke eja tuh?)

ending dia biasaklah .. dia pandai so on so forth...
tapi bagaimana dia jadi macam tuh ...
as a muslim, wajib beriman,itu adalah qada' dan qadar Allah kan ?
but we MUST PUT AN EFFORT FIRST!!
ada cikgu bernama Zaleha , dia sangat prihatin dengan nasib Udin ni ..
FYI, Udin terpaksa ditempatkan di bangunan yang agak jauh...
terpaksa diasingkan kerana tersangat lembap...

Nak tahu kisah selanjutnya ?
Tunggu yee... aku pun nak kene keje macam korang gak ...
nak cari sesuap nasi .. hehhe....

1 ulasan:

talibarut berkata...

mcm best je citer ni..alaupn dh tau ending die.ak dh la minat giler kt HM. Tuah ni..tp mls nk bace buku die..hehe..kalo bleh smbung la citer ni cpt sket..x sabo plak nk bace ending die walaupn dh tau ending die..hehe