21 Oktober 2008

Lu sekolah agama ? Lu dah cukup hadhari ?

Kalau dah esok paper qawa'id , memang dia punya debar lain macam. itu jam setting kepala pun dah tak ngam. aktiviti mengukur jalan sampai ke tebing Sungai Pahang memang kena sita. . motor2 seme tolak tepi. nasihat orang tua2 kene re call.

"aok dah lepas sekoloh agamer esok..leh lah stenbai pegang mekropn azan "

gua kalau time dah nak masuk azan, leh la cetus aqal licik sikit2. buat2 batal wudu'. buat2 pegi toilet. buat2 sibuk ala2 tekong tuala good morning majlis kenduri kawin.

"goner esok , leh dok jawab rasa2 nyer ???", tanya ayah wa tatkala sessi mengeteh tepat jam 5 ptg. gua dok bersidai sekali.

"syrpppp.......boleh....syrpppp", memang kental itu teh kalau tangan mak wa yang in caj.

...
...

"Masa sudah tamat, sila letakkan pen dan kertas.", ustazah rosimah yang cun ttp pepalih garang membuat pengumuman.

dem! apa ni ? nyilu otak nak tentukan plural ke tak ayat ni ?

huwa huma hunna
anta antuma antun na....

arghhh.....patah mata pen gua pasakkan ke bucu meja. protes.
ini semua salah Piala Dunia. salah Kementerian Penerangan. salah rtm.
apa kes buat siaran langsung saat2 krital ini jam ?

3 ulasan:

alif-mikail berkata...

Hahaha.. terkenang semasa dulu..

Subjek Qawaid ni.. koi jawab pakai sebelah mata je.. (tingkatan 1 dan 2)

Mahu NAHU Saraf dgn Ustaz koi terlingkup.. ahaha

14 tu.. kena ingat.. back to basic!

salman ® berkata...

huwa huma hum hia huma hunna

azhabu ilal madrasah bid darrajah

alahai..kacang goreng..ahahaha

gunx berkata...

apa2 pun , qawaid wa mmg nyilu.