18 Oktober 2005

Malas

setelah pulun hampir 3 minggu , bergelut dengan binary, offset, HLR, Global Title, SRIfSM, FwdSM, MSC, SIU 520 , alhamdullilah , dah berjaya wat fasa pertama, semua ni atas bantuan rakan2. setelah mencapai klimaks ni, aku terasa kemalasan maksima, lalu aku ambil keputusan drastik mengambil cuti utk bersama keluarga, aku nak hadiahkan diri aku sendiri dengan masa. Masa aku nak allocate utk AY dan Marsitah. hahaha...puas hati aku ... pedulilkan kerja for a time being... aku pun nak lex gak ...hehhe..... so, semlm aku spent pagi dengan setelkan bayaran2 . maintenance flat, kereta, pinjamam JPA, etc ....

petang sikit, aku jalan2 ..... aku terbang bebas ...

Berende' @ bertenet @ beromen

Sebenarya kat area flat aku , xtvt ni agak berleluasa, awek selamber je bertepuk tampar ngan balak . lagi hangin kalau bulan ramadhan, dah lama aku perati, tapi baru2 ni takdirnya aku terserempak ngan satu kapel .

awek tu pakai sluwa pendek , balak tu pakai cam penyanyi Peter Pan, rambut ala2 grunge gituh, cehh! rock aa tu ... hehhe (baca: aku dulu rock gak tapi ada sikit bawah tanah, baju black plus faded and teared jeans)]

aku kebetulan dressing cam tok siak , siap dengna kupiah atas kepala , kain pelekatm baju melayu, dengan segera minda separuh sedar aku menyatakan "Gunx! ko kene soung mangkuk 2 ekoq ni , tidak hang kene question dengan Allah kat padang masyar", jiwa aku berbelah bagi, aku berpeluh sebentar, aku menganalisis mesej minda aku , lalu aku beranikan mulut memulakan kutbah pertama aku menyound mangkuk tuu....

"Er...adik u ke ni?"
"Tak kawan! Nak wat assignment, tu pasal jumpa"
"Abgn terpaksa bagi tahu yaa ,Tak bagus dok dua2 orang camni, tak elok, "
"Sorry aa , abg terpaksa cakap, kalau nak jumpa pung , cari area yg tak fitnah
jumpa at least 3 orang, jgn cam ni ... "
Balak tu angguk dan tunduk (ke dia gelak ngan statemnt aku ?? hehe)
"so , after this, tak nak aa jumpa cam ni, er...no heart feeling yaa... abgn
terpaksa cakap"...

adeh...ya ke aku tadi..??? hehhe...taram je laaa ...janji mesej sampai kat telinga dia..phew!!!

Fasilitator
jadi fasi la aku paling tak suka dalam dunia, cos aku tak reti nak conduct kalau di beri satu task. aku tak leh jadi ketua, aku tak karisma !! tapi ahad baru ni aku jadi lak ... aduhhh!!!

program ihya ramadhan kat masjid bangsar.
ada contest azan..aku di kehendaki handle satu group. mostly student sekolah rendah sekitar bangsar dan pantai dalam.

task aku : cari peserta yg leh azan
first, aku suh depa introduce diri masing2. dah tu aku belash ajaq bagaimana azan dengna btul berbekallan exp. aku azan kat surau di kg. hehhehe....
then, aku suh depa azan sorang2....semua azan sambil tunduk ..heheh....

then aku notice soranng budak ni. his name Fadzly, budak Pantai Dalam, wahhh...siap pakai rantai beb!! rock budak ni !! cuak aku ...

aku suh dia azan .. wahhh sedap azan dia ..respek aku !!
then aku cuba dekati dia, wahhh...kaki skateboard beb !! aku tanya aa lebih2 , pasal menatang skateboard tu, harga dia,. camner nak main , kat mana port baaikkkk nyer nak main ...and so on ... bagus budak ni cuma ye laa pergaulan kan .. remaja kat bandar ... banyak terdedah ngan macam2...

Fazly terkejut aku pilih dia..hilang darah kat muka dia ... aku cuba calm down dia...
ayat ni yg menaikkan semangnat dia .hehhe

"Bang! diaorang semua hebat2 !! tu aa anak ustazah tuu" *tak puas hati*
"alaa .... lex aaa .. kita bukan bukan nak menang", aku cuba motivate dia.
aku nampak dia dah cool down dah sikit...

Fazly di panggil ke pentas utk peserta ketiga.
Bagus alunan azan dia, cool jek ...
Memang dia tak menang, tapi aku suka dia leh participate dan berani ke depan ...

go! Fazly go!!

4 ulasan:

salman ® berkata...

pehh..buat masa ni aku berani tegur dlm hati je gunx. takde kekuatan lagi..

sgarul berkata...

saspek sama lu bro..
bila la aku ada kekuatan camtu..
tapi kalau tegur kat blog kira okay jugak kan? as permulaan.. kui!

itu fazly, ada undi sms tak? eheheh! aku nak undi nih..

Fariz TM berkata...

2nd time aku datang..nice blog.keep going brother..

Tanpa Nama berkata...

gunx.blogspot.com is very informative. The article is very professionally written. I enjoy reading gunx.blogspot.com every day.
payday loans no fax
payday advance