24 Ogos 2005

UIA + konvo + palestin

mlm tadi walaupun badan agak kurang memberangsangkan dari segi prestasi, ku gagahi juga meng-entertain mak aku yg skang lepak ngan aku selama cuti seklah ni... aku tahu sangat dia boring tak hingat bila lepak rumah aku yg macam kotak tuh .... jalan 2-3 langkah jumpa dinding...radius yg agak minimum , kerna aku arif sangat , ngan mak aku ni..mesti nak wat kerja2 outdor . kat kg aku sana, aktiviti primary dia adlah mengcangkul, godek pasu bunga, sapu sampah.... dan sekarang dia terperangkap dalam 'kotak' di Kelana Jaya !!

tgh meredah hujan balk dr opis, aku rasa better mlm ni ku penuhi dgn aktiviti outdoor yang happening...yay!! UIA tgh konvo .... mesti ada gerai cam pasar mlm ... aku + wife aku kaki pasar mlm ... mak aku pun !! so , ada persamaan ,,, jom !! kasi happening...!!

sampai kat Gombak around 9 mlm gituh .. aku pi program Palestin kat masjid UIA..Dr Azzam Tamimi dari UK wat talk , dia ni orang Palestin tapi hijrah pasal study langsung tak leh balik .. mamat ni best tul kasi talk...teruja gak aku ... ttg isu terkini Gaza Pullout oleh Ariel Sharon cam_hampeh tuh tuh ... ttg negara Islam yg duduk membisu melihat Palestin di bantai, ttg jiwa muslim yang kontang ... banyak gak aa... aku tengok sambil mata ushar AY melilau2 ...

mak aku tak tahan dah ... "Ntah apa dia cakap ntah" bebel mak aku ... Ye lahh!! mak aku tak reti omputih .. aku faham ... hehe....jom kt belasah pi gerai konvo....

nin diaa....langkah mak aku makin laju mencari mangsa santapan mlm ni .... nasi kerabu menjadi pilihan ....overall , happening gak aa UIA ni .. first time aku masuk...dulu ada apply masuk tapi kene 'smash' ngan tukang interbiuw tu ...


"Bahasa Arab dapat 6, camner nak masuk UIA"
tertunduk aku kemaluan dengn kata2 itu ... namunm itu tidak mematahkan semgat ku utk terus maju ....e cehh.... cam hampeh ... hehhee.....


ciao !!!

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

dah try td.. ok.. blh save .txt.
problemnye skrg.. saya punya .bat tuh panggil .txt
dlm .txt tuh ada nih

***********************
open 1.2.2.(ip address)
userid
password
put (nak hantar file guna ftp)
bye.
**************************8

skrg saya guna form developer host utk panggil .bat tuh.
then die exit automatically...

saya buat log to know my file successfully trnasfer or not..

ECHO tuh maksudnya apa?

harp2 dpt membantu...
TQ in advance

DeLinn berkata...

ko pulak kena pindah cyber? ehehehe bila masuk sana?

Tanpa Nama berkata...

okLAH.. SAYA SUDAH dPT buat log file tuh selepas study awak punya code..anyway tq ...

Tanpa Nama berkata...

TP KAN.. LOG TUH DIE AKAN APPEND . MCM MANA NAK BUAT DIER TAK APPEND ?
DELETE YG LAMA DAN BUAT LOG YG BARU. (GUNA NAMA FILE YG SDAMA) SBB SAYA NK BUAT LOG NIH EVERY DAY.

TQ AGAIN.

isman berkata...

bahasa arab tinggi tuh ... tingginyer tingginyer muehehehe