28 September 2004

Lipis Lagi ...

balik Lipis lagi ....
kali ni aku bergaya dengan kereta Kembara...
hahaha....kawan aku yg buat sewa kereta ni biasanya
kasi Wira, apa ntah angin dia..kasi aku kete 4WD plak ...
merasa aa..guna overdrive skali ... best gile memotong....

tapi part tak best , bila langgar lubang...
rasa macam naik lori jual sayur jek ...
ambil lap , rasa macam nak jatuh jek ...
kecik dan tinggi ...rasa konfiden bawa pasal tinggi ...
ruang dalam yg kecik mengurangkan sikit keselesaan...eh cheh!

Personally, aku minat Iswara Sedan. bentuk bersegi sesuai ngan taste aku ..
Wira aku tak minat walaupun dalam luas... (ini case bila beli aaaa...,
kalau orang kasi , Juara pun aku sapu!!)

sampai Lipis agak lewat, 4 pagi, pasai aku letih sangat...
tidur sejam dulu kat Petronas bentong...
kesian plak ganggu mak mertua aku tiduq..
dia kul 4 pagi dah bangun , potong keropok...

mlm tu cam biasa , aku tunjuk skill goreng keropok di pasar
mlm lipis... esok Ahad, aku rest...
petang lepas Asar , aku cabut ke KL...

FYI, para suami yg balik ke rumah mertua yg jauh > 2 marhalah (90km)
, leh buat jama' qasar, begituh juga dengan isteri kita...
kerana isteri kita dah bermastautin jauh dari rumah dia dulu ...
ini utk case > 90 km SAHAJA ! kang memandai2 buat
jama' qasar walau pun rumah pak mertua belakang rumah jek ... hehhe...

banyak perkara kalau di kaji ttg jama' qasar yg masih
aku tak tahu ...


5 ulasan:

Suhaimi berkata...

thanks bro gunx for ur info... aku kalau malas nak berhenti.. buat jamak laa... tapi kalau kat rumah mertua tak buat pun jamak.. ok ker mcm tuu...

Tanpa Nama berkata...

aku tak leh la
umoh mentua secoet jer
mayang kat tabung haji pun ok gok-emran

Tanpa Nama berkata...

aku tak leh la
umoh mentua secoet jer
mayang kat tabung haji pun ok gok-emran

bayam berkata...

hehehe bape kali mu nok post emran?

gunx ari tu aku ada layan PM lipis la masa aku balik aritu.. kekeke jgn2 aku ada terbeli keropok mak mertua ko tu.. kui!

gunx berkata...

suhaimi,
senang sikit buat jama' qasar ... hehhe...

fauzi,
pm Lipis, sabtu mlm , location dekat ngan restoran...
naik syok plak layan bisnes keropok nih..
tapi kene gigih aa...penat...!!