10 Mei 2006

Nge'teh For Dummies

buat para novice yang hingin menceburkan diri dalam arena ini, aku perturunkan beberapa tips and tricks utk korang bagi mengisi masa lapang dengan berfaedah di samping menghilang rasa kebohsanan di pejabat.

1-cari rakan2 yang korang rasa berpotensi utk di ajak. jika boleh yang berharta, petah bercakap, berkenderaan, tidak poyo dan ikhlas (yg ni payah sikit).

2-sembang perkara2 yg korang rasa ada interest kat depa, masa peringkat ni agak sukar sikit kerna makan masa nak kenal pasti kecendurangan dia.

3-lepas kenal pasti, fasa berikutnya akan menjadi lebih fun, korang korek rahsia2 dia sebanyak mungkin. makin banyak ko tahu, makin aa best ...pastu ko share aa plak kelemahan ko ... supaya dia pun tahu ko tu pun bukan best sangat , cam dia gak .. so , dah makin best .. sambil2 borak tu , jgn lupa air tu .. hirup aa sedas dua utk mencari idea perbualan .. pastikan perbualan ringan dan santai. Sekali sekali selit aa perkara2 agama utk renungan bersama. ye aa...kita hidup bukan lama ... dan perlukan rakan utk peringat diri ...

4-lepas fasa 3, korang kurang nada kerna sudah sampai masa tutup perbualan ... pastikan joke2 anda tidak over sangat. lihat2 aa jam berkali2 menandakan anda nak menamatkan sessi nge'teh.

5-kalau rasa leh bayar, ko open table aa dulu. lepas tu blah ... hingat aa anak bini kat rumah gak ... hehheh

3 ulasan:

DeLinn berkata...

Pergh, cayalah ko Gunx. Ada tips utk ngeteh tu hehehehe

Tanpa Nama berkata...

nak fun sikit cari port yang ada 'view' baikk punya...tapi awas, jgn sampai 'jiwa kacau'..

Kumprinx berkata...

Jangan lupa training buat bunyi tikus tu. Untuk panggil pelayan suh kira. "Criit.. criit.." Penting gak aspek ni. hehe..